Du er her:
_B2A7020.jpg

Bolig og hytte i felt

Har du kjøpt bolig eller hytte i felt er du heldig. Da er normalt alle forhold til strømforsyningen avklart på forhånd og anleggsbidraget er betalt av tomteselger fram til tomtegrensa. Fra tomtegrensa og til bygget må du betale anleggsbidrag for skjøting av kabel, kabel, rør, måler og arbeid.

Du må ta kontakt med en installatør for utførelse av ditt anlegg. Da sender han inn ei melding til oss. Vi gir deg et prisoverslag basert på de opplysningene vi får. Du kan ev. også sende inn en forespørsel på vår nettside via denne linken.

Praktisk

Kabelen avsluttes ved tomtegrensa. Den må da skjøtes med en ny kabel som skal trekkes i rør fram til tilkoblingsskapet som din installatør monterer ved veggen. Der tilkobler installatøren kabelen og gjør klart for montering av måler. Når alt er klart, vil vi komme å montere måler og sette inn sikringer i vårt kabelskap. Da er det strøm til anlegget. Dersom tilkoblingsskapet monteres før bygging, kan dette brukes som uttak for byggestrøm. Trenger du byggestrømskap, kan dette bestilles her.

Utbygger har bestemt og betalt for en bestemt størrelse på overbelastningsvernet. Vanligvis er dette 3 x 40 A. Dersom det ønskes større sikringer, må du ta kontakt med din installatør som vil vurdere behovet og sende en melding til energiverket. Vanligvis vil det være et tillegg for denne økningen. Ev. pris for økningen får du oppgitt ved å kontakte en av våre ingeniører.