Du er her: Nett-tjenester » Bolig og hytte i felt

Bolig og hytte i felt

Har du kjøpt bolig eller hytte i felt er du heldig. Da er normalt alle forhold til strømforsyningen avklart på forhånd og anleggsbidraget er betalt av tomteselger.

Du trenger bare å ta kontakt med en installatør

Du skal ikke betale noe ekstra til energiverket for å få koblet på strømmen.

 

Praktisk

Kabelen legges vanligvis i en liten kveil innenfor tomtegrensa. Dersom det ønskes byggestrøm er det en god løsning å koble dette til kabelen, slik at byggestrømskapet kan stå inne på tomta uten lange skjøteledninger. Opplysninger om byggestrøm kan du se her.

Når det er klart for legging av kabelen inn i hytta, kommer vi og skjøter kabelen slik at den blir lang nok til å rekke fram til sikringsskapet. Det er viktig at vi får oppgitt riktig antall meter. Når installatør er klar og har sendt inn ferdigmelding på anlegget, vil vi komme og sette opp måler og koble til strømmen. Dette avtales mellom installatør og oss.

Utbygger har bestemt og betalt for en bestemt størrelse på overbelastningsvernet. Vanligvis er dette 3 x 40 A. Dersom det ønskes større sikringer, må du ta kontakt med din installatør som vil vurdere behovet og sende en melding til energiverket. Vanligvis vil det være et tillegg for denne økningen. Evt. pris for økningen får du oppgitt ved å kontakte en av våre ingeniører.